Het plan

Het voormalige postkantoor in Breda zal een flinke metamorfose ondergaan voordat het onderdak biedt aan de bewoners van de ca. 120 ruime appartementen en penthouses. Gelukkige bewoners, want Post Breda wordt een unieke plek om te wonen.

Post Breda in een notendop:

  • Royaal wonen in een uniek icoon
  • Combinatie van karakteristieke renovatie en sfeervolle nieuwbouw
  • In het levendige centrum én perfect bereikbaar
  • Stukje natuur midden in de stad op het private binnenplein

Renovatie & nieuwbouw
Bedaux De Brouwer Architecten heeft een fantastisch ontwerp gemaakt voor renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van dit bijzondere pand en zijn omgeving. Het hele gebied van 3.980 m2, gelegen tussen de Oude Vest, Keizerstraat, Akkerstraat en Kerkstraat, wordt aangepakt. Het karakteristieke oude gebouw, gelegen aan de Oude-Vest en Keizerstraat blijft behouden. Voor het minder aantrekkelijke, later aangebouwde deel komt nieuwbouw in de plaats, inclusief een hoogte accent op de hoek van de Keizerstraat en de Akkerstraat. Vanzelfsprekend in een stijl die perfect aansluit bij de rest van het statige pand.

Diverse lagen van het gebouw
In het oorspronkelijk pand blijven de 4 bouwlagen en kap behouden. In de nieuwbouw komen grotendeels 6 bouwlagen met een hoogte accent van maar liefst 10 bouwlagen. Groen is er o.a. binnenin, op het gezamenlijke private binnenplein. Het wordt een gezellige, natuurlijke plek met bomen en planten. 

120 appartementen

Op de begane grond van Post Breda komen winkels, kantoren en horecagelegenheden. Dit zorgt voor extra gezelligheid en levendigheid in het gebied. Vanaf de eerste verdieping worden de appartementen en daarboven de penthouses gerealiseerd, ca. 120 in totaal. Berg- en parkeerruimte is voorzien in de kelder en de bagane grond, er komt bijvoorbeeld  een gezamenlijke fietsenstalling, privébergingen en een parkeergarage, te betreden via de Akkerstraat.